Posetite u Srbiji

Srbija ima bezbroj interesantnih destinacija koje bi trebalo posetiti. Mi smo izabrali nekoliko najinteresantnijih.

 

Beograd – 1,1 milion noćenja / 59,7 hiljada poseta


 

Najposećenije mesto u Srbiji je, prestonica zemlje, Beograd. Broj stranih turista povećan je za oko 10 odsto i kada su u pitanju noćenja i posete glavnom gradu. Ubedljivo je najposećenije mesto u Srbiji i poseti ga, praktično, više stranih turista nego sva ostala turistička mesta u Srbiji zajedno.

 

Smeštajni i kapaciteti za organizaciju velikih događaja i kongresa, bogato kulturno-istorijsko nasleđe, noćni život, različite manifestacije poput festivalia, koncerata, kao i sportskih događaja su svakako razlozi koji u velikoj meri pomažu turistima da se odluče da dođu u srpsku prestonicu. Avio-saobraćaj i direktni letovi iz mnogih zemalja, takođe, doprinose tome, kažu iz Turističke organizacije Srbije.

 

 

2. Novi Sad – 183,2 hiljade / 86,8 hiljada

 

Ovaj grad je, takođe, zabeležio porast stranih turista i to od oko osam odsto kada su u pitanju noćenja, odnosno oko 13 odsto kada su u pitanju dolasci stranih turista. Festival EXIT nesumnjivo je jedan od razloga posete stranih državljana.

 

15. Sokobanja – 10,6 hiljada noćenja / 2,7 hiljada poseta

 

Broj noćenja koja su strani turisti ostvarili u ovoj banji uvećan je za čak 100 odsto, dok je broj poseta uvećan za skoro 74 odsto. S obzirom na to, Sokobanja je, procentualno, ostvarila najveći napredak u broju poseta turista.

 

16. Stara planina – 8,6 hiljada / 2,7 hiljada

 

Izgradnja hotela Falkensteiner, kao i ski-staze, svakako je doprinela porastu broja noćenja stranih turista, kojih je na ovoj planini bilo čak 46 odsto više nego 2013. godine.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on email

Nedavne objave

MIROČ – LEPOTE ĐERDAPA

Ukoliko ste ljubitelj planinarenja, hajkinga ili jednostavno prirode, evo jednog predloga, gde možete uživati u aktivnostima, čistom vazuhu i zaista neopisivim prirodnim lepotama. Istočna Srbija,

Pročitaj više »

DIVČIBARE

U okviru prirodnih lepota Srbije i lokacija koje svakako treba obići, videti i posetiti, spadaju i Divčibare. Kada kažemo Divčibare, pre svega mislimo na pozato

Pročitaj više »