DIVČIBARE

U okviru prirodnih lepota Srbije i lokacija koje svakako treba obići, videti i posetiti, spadaju i Divčibare. Kada kažemo Divčibare, pre svega mislimo na pozato planinsko turističko mesto na planini Maljen, udaljeno 38 km južno od grada Valjeva, a oko 110 km od Beograda. Nalaze se na visini od oko 980m, a najviši vrh je Kraljev sto sa 1104m nadmorske visine.

Divčibare imaju dugu tradiciju i istoriju banjskog turizma. Takođe i sportsko rekreativnog. U okviru ski risorta Divčibare, postoje dve staze – Centar i Crni vrh (stara i nova), koje zadovoljavaju potrebe svih nivoa skijanja. Nova staza je dužine oko 850m, dok je stara duga oko 600m.

Pored skijanja, postoji mnoštvo staza za treking i hajking, mnoštvo uzvišenja, obraslih četinarima, sa kojih se pružaju prelepi pogledi na Maljen, kao i prema okolnim planinama.

Turističko mesto Divčibare ima nekoliko hotela i mnoštvo privatnih smeštaja – kuća i apartmana, tako da svako može pronaći smeštaj po svom ukusu.

Mi smo nedavno posetili Divčibare i uživali u martovskoj snežnoj idili, a video zapis možete pogledati u linku ispod:

Nedavne objave

MIROČ – LEPOTE ĐERDAPA

Ukoliko ste ljubitelj planinarenja, hajkinga ili jednostavno prirode, evo jednog predloga, gde možete uživati u aktivnostima, čistom vazuhu i zaista neopisivim prirodnim lepotama. Istočna Srbija,

Pročitaj više »
Call Now Button