MIROČ – LEPOTE ĐERDAPA

Ukoliko ste ljubitelj planinarenja, hajkinga ili jednostavno prirode, evo jednog predloga, gde možete uživati u aktivnostima, čistom vazuhu i zaista neopisivim prirodnim lepotama. Istočna Srbija, Đerdap, planina Miroč. Na oko tri sata vožnje od Beograda, nakon Donjeg Milanovca i mesta Golubinje, počinje uspon ka nekom od vrhova i vidikovaca sa fenomenalnim pogledom ka Dunavu i Đerdapskoj klisuri. Postoji više staza, ali mi bismo izdvojili jednu kružnu putanju od oko 16km i obilazak vidikovca Ploče – Mali kazan i kao centralni cilj najvišu tačku Miroča – vrh Veliki Štrbac, od 768m nadmorske visine. Sam uspon ima neku srednju težinu i mogu ga savladati i početnici, bez neke posebne pripreme.

Ekipa Nova Rent Ekspedicije je obišla ovaj prelepi deo naše Srbije i napravili smo jednu interesantnu reportažu, koju možete pogledati u linku ispod. Treba pomenuti da na celom potezu od Golupca do Donjeg Milanovca postoji dosta privatnog smeštaja na Dunavu, gde se takođe može lepo odmoriti i uživati, a mi izdvajamo mesto Dobra i Prenoćište na Dunavu Cvetković, gde vas čekaju uvek ljubazni domaćini i gde po izuzetno povoljnim uslovima možete iznajmiti smeštaj na imanju, koje izlazi na Dunav i gde vam se pružaju sve mogućnosti odmora i uživanja u punom smislu te reči. Detaljnije možete pogledati u drugom linku ispod.

Nedavne objave

DIVČIBARE

U okviru prirodnih lepota Srbije i lokacija koje svakako treba obići, videti i posetiti, spadaju i Divčibare. Kada kažemo Divčibare, pre svega mislimo na pozato

Pročitaj više »
Call Now Button