Kako postaviti lance za sneg

Kako postaviti lance za sneg

Često se susrećemo sa problemom “kako postaviti lance za sneg”. Ovaj poduhvat se neretko pretvori u višeminutno smrzavanje bespotrebno.

Lanci spadaju u obaveznu opremu automobila samo onda kada je to propisano saobraćajnim znakom, a postavljaju se kada se na kolovozu nalaze naslage snega ili leda.

Ipak, ako se suočite sa situacijom da morate postaviti lance za snag, spremili smo vam video, kako bi ste se upoznali sa bržim i lakšim načinom postavljanja.

Ukoliko se radi o zaglavljivanju pokraj puta, ili manjoj uzbrdici neposredno pre vašeg cilja, često vam može pomoći postavljanje na samo jedan točak. Za učestale i strmije uspone i nizbrdice, savetuje se postavljanje na oba POGONSKA točka.

Korišćenje ove opreme po čistom kolovozu može izazvati oštećenja samih lanaca i guma automobila i sl. Ne postoji osiguranje koje pokriva ovakva oštećenja, pa se korisnicima rent a car usluga (a i svim ostalim vozačima) savetuje savesno korišćenje kako bi izbegli nepotrebne troškove.

A kako postaviti lance za sneg za samo nekoliko minuta, pogledajte na ovom snimku.

*Ukoliko imate lance za sneg koji nisu kao na snimku, možete koristiti istu tehniku.

Nova Rent rent a car Beograd

Nedavne objave

MIROČ – LEPOTE ĐERDAPA

Ukoliko ste ljubitelj planinarenja, hajkinga ili jednostavno prirode, evo jednog predloga, gde možete uživati u aktivnostima, čistom vazuhu i zaista neopisivim prirodnim lepotama. Istočna Srbija,

Pročitaj više »

DIVČIBARE

U okviru prirodnih lepota Srbije i lokacija koje svakako treba obići, videti i posetiti, spadaju i Divčibare. Kada kažemo Divčibare, pre svega mislimo na pozato

Pročitaj više »
Call Now Button